|
Post by Slavko on Jan 29, 2006 15:38:23 GMT 1
1. EP - Portugalska 1994 1. Švedska 2. Rusija 3. Hrvaška 10. Slovenija
2. EP - Španija 1996 1. Rusija 2. Španija 3. ZR Jugoslavija 11. Slovenija
3. EP - Italija 1998 1. Švedska 2. Španija 3. Nemèija
4. EP - Hrvaška 2000 1. Švedska 2. Rusija 3. Španija 5. Slovenija
5. EP - Švedska 2002 1. Švedska 2. Nemèija 3. Danska 12. Slovenija
6. EP - Slovenija 2004 1. Nemèija 2. Slovenija 3. Danska
|
|
|
Post by Slavko on Jan 29, 2006 15:45:18 GMT 1
Za nami je prvi del 7. EP-ja v rokometu. Pa recmo še kako besedo o tem. Videl sem tekmo proti Švici in Poljski, Ukrajino sem (na sreèo) izpustil ... Kaj reèi? Imamo izjemne posameznike, ki pa še niso povezani, tako kot bi lahko bili. Izjemen je bil Škof (predvsem na prvi tekmi). Ni me navdušil le z obrambami, temveè z izjemno natanènimi podajami za (pol)kontre. Izjemno.
V tem elementu smo najbolj pešali proti Poljski, ki nam je nasula vsaj 6 ali 7 golov po domaèe povedano zastonj. Tu vratar nima nobenih šans. Èe seveda strelec strelja v tla. No, tu me je najbolj razoèaral Vid, ki ne vem zakaj je proti Švici zmetal vse v višino rok, kar so za rokometnega vratarja nebesa ...
Rutenka je sijajno opravil svoje delo. Res je rojeni levi zunanji in nima kaj praskat na mestu organizatorja. Ta položaj je res ustvarjen za Zormana. V preteklosti sem ga veliko kritiziral, ampak ima jajca in lepo steèe v prodor.
Natek neviden, a rešeta mreže kot za šalo. Mogoèe se malo izgubi v konènici. Mogoèe veè prièakujem od Pajota in obeh kril, ki pa enostavno ne dobita žog in to je zame najveèji slovenski minus.
Napovedi? Hja, križamo se z daleè najtežjo skupino. Nemèija, Francija in Španija. Zgolj odiènemu kapitalu 4 tpèk se lahko zahvalimo, da bo za polfinale najbrž dovolj že ena sama zmaga, za kar so idealni kandidati Francozi. Napovedujem, da gredo kot prvi v polfinale Španci, drugi pa Slovenci.
|
|
|
Post by Slavko on Jan 31, 2006 19:08:05 GMT 1
Ne vem, èe sem še kdaj bolj preklel rokometaše kot danes. Prvi polèas = KATASTROFA ... Komaj sem spil 2 dl rujnega domaèega (hvala, papinho) je bilo že 6:16 za Francoze ... Katastrofa v vseh pogledih.
Pohvala za drugi polèas, ko so zamoèil le 5 napadov. Pravzaprav super polèas v napadu (19 golov), fantastièni Miladin Kozlina, škripalo je še v obrambi. Èe bi tu malo bolj stisnili (braèa Karabatiè nam je stisnil ene 3 neprijetne gole), bi bila še šansa za senzacijo ... Škoda tudi za Rutenko, ki nas je dvignil iz -11 ...
Dobro ... sem pomirjen. Smešno je to, da naj bi bila 1 zmaga dovolj za napredovanje, zdaj pa rabimo kar 2!!! Huh, vseeno sem optimist, šanse so ... samo pazit na kontre.
Še enkrat: bravo Kozlina, najbrž je edini igralec, proti kateremu se ne bi upal stopiti v vrata! Jutri èakam na eksplozijo Rutenke!
|
|
|
Post by Pauc on Jan 31, 2006 20:02:04 GMT 1
kako ena tekma lahko vse zamegli. proti španiji nimamo možnosti, nemci nam pa tudi nikoli ne prizanesejo. torej...?
|
|
|
Post by Slavko on Jan 31, 2006 20:11:20 GMT 1
kako ena tekma lahko vse zamegli. proti španiji nimamo možnosti, nemci nam pa tudi nikoli ne prizanesejo. torej...? Igre v predtekmovanju so bile itak poden od podna. Ampak repka je bistveno moènejša kot tista izpred dveh let. Španci so najboljši na svetu, a èe majo jajca, naj jih zdaj pokažejo! Verjamem v njih, da gredo lahko vseeno naprej! Ampak vse bo jasno že jutri.
|
|
Denis
Pobiralec žog
|
Post by Denis on Jan 31, 2006 20:32:50 GMT 1
Ja kaj naj reèem res škoda prvega polèasa ki je bil res KATASTROFA!!!! Drugi polèas veliko bolje v napadu manj napak in to se je takoj pokazalo na rezultatu!!! Na koncu smo lahko samo sreèni da ni bil poraz še veèji! Za nadaljevanje pa: Nemce se da premagati to so pokazali tudi na prijateljskih tekmah (a tam vedno bolje igrajo kot na turnirjih), ampak trebo bo brez napak v napadu!! Proti Špancem pa mislim da je malo možnosti, èe bi jih želeli premagati bi morali pokazat daleè najbolšo igro!! Kar pa bo po mojem mnenju zelo težko!!
|
|
|
Post by Slavko on Jan 31, 2006 20:37:44 GMT 1
Pozdravljen, po dolgem èasu spet med nami, Denis!
|
|
Denis
Pobiralec žog
|
Post by Denis on Jan 31, 2006 21:14:51 GMT 1
Lep pozdrav tudi vam!!
|
|
Denis
Pobiralec žog
|
Post by Denis on Feb 1, 2006 16:55:55 GMT 1
Ha! Tradicija se ponavlja, sem brez besed!!
|
|
|
Post by ROONEY on Feb 2, 2006 17:26:49 GMT 1
Res škoda kakšna že? Jaz mislim da je to èista katastrofa predvsem na selektorskem položaju in a si predstavljate da naj bi Iveziè po naslednji sezoni prevzel vodenje Celja.Jaz samo upam da Turnšek spremlja to sramoto in da si bo premislil.Èe je pa Iveziè pameten naj gre pa rajši trenirat kake veterane da ne bo naredil še veè škode.No za vse ni kriv samo on vendar je šef te ekipe in èe ne zna voditi teh naših "zvezdnikov" naj bi pa rajši vzel na evropskega mlade neizkušene fante ki bi se vsaj s srcem boril za Slovenijo.A ni žalostno da je najbolj borben igralec prav Rutenka ki se je edini zmožen vrnt v obrambo. Samo prosim ne mi omenjati smole. Zelo narad dajem primerjave z našimi sosedi Hrvati ki jih drugaèe mrzim pa so lahkio izven terena še bolj skregani med sabo ali pa naj gre še tako narobe ampak ko pa pbleèejo dres svoje države pa stopijo skupaj pajim tudi vèasih ne gre ampak bi se za dres svoje reprezentance rastrgali in se borijo do konca.Kaj pa mi? Razumem da ni forme,da ne steèe šut,da je kdo poškodovan ampak da grejo jaz ne morem reèi niè drugega kot na dopust na evopsko prvenstvo tega jim pa neodpušèam. Za konec samo še to Iveziè ti se pober pa prepusti mesto drugim igralci vi si pa malo zamiselte.Ocena celotnega prvensta pa je ne katastrofa ampak SRAMOTA
|
|
|
Post by Slavko on Feb 3, 2006 0:37:51 GMT 1
Podpišem vse kar je rekel Rooney, posebej del o Hrvatih. Videti jih ne morem, a za dres naredijo vse.
|
|
|
Post by ROONEY on Feb 8, 2006 13:20:24 GMT 1
Zdej pa vsi nekaj jokajo kako že pravijo po toèi zvoniti je prepozno.Èeprav menim da je še vedno najveèji krivec za te rezultate Iveziè.Saj si ne znam razložiti tega da bi naši reprezentanti èez noè pozabili igrati rokomet
|
|