|
Post by Andrej Šifrer on Sept 6, 2005 15:50:05 GMT 1
V času, ko je Slavko na Sorici zganjal cel teden ekstremno učenje, so po mailu krožile razne novice in pisma podpore. Greh bi bil, če jih ne bi ponudili širši javnosti. Seveda jih lahko pokomentirate in dodate nove. Čeprav smo ga uspešno rešili.
|
|
|
Post by Andrej Šifrer on Sept 6, 2005 15:51:09 GMT 1
Začelo se je takole:
Slavko Jerič, ekstremni študent psihologije in matematike, si je pred dnevi zadal cilj osvojiti ogromno zalogo znanja v samoti med hribi. Prve dni je po pričakovanjih porabil za aklimatizacijo in privajanje, potem pa hrabro naskočil znanje in učenje. Kmalu pa ga je ujelo nepričakovano in Slavko je zdaj že četrti dan ujet v samoti. Pohajajo mu zaloge hrane, živcev in potrpljenja. Zveze s civilizacijo so slabe in redke, vendar mu občasno sporočamo pisma podpore njegovih oboževalcev in ljudi, ki ga podpirajo tako ali drugače. V polni pripravljenosti je reševalna ekipa, ki pa jo ovira slabo vreme. Napovedi obetajo izboljšanje šele v soboto, ko naj bi množično zasedli njegovo mesto in ga rešili neznosnih muk.
Slavko drži se, mi smo s tabo.
Prijatelji iz tabora in člani reševalne ekipe
|
|
|
Post by Andrej Šifrer on Sept 6, 2005 15:56:03 GMT 1
Na pobudo Andreja je takoj odgovoril Stane:
Še ena vzpodbudna pesem za Slavkota!
Lepši je boj, kadar vse je lahko in te prevzemajo slave obeti. Lahko je nazdravljati zmagi vnaprej, če veš: nič ne more te streti. Drugačna je pesem, kadar ne gre in vonjaš - dih smrti se boči... Ko možnosti, upanja skorajda ni takrat se, vojak, zakrohoči!
Nadaljuj! Nadaljuj! Ni mnogo moči v udarcu. Strmiš in bolščiš in na slepo udarjaš, na blato pozabiš in kri zanemarjaš. Nadaljuj! Nadaljuj! Saj nisi le duh v predstavi! Dokler dih je v tebi, ne daj se pozebi! Le nadaljuj! Nadaljuj!
Slavko tudi jaz sem s tabo! Zdrži!
|
|
|
Post by Andrej Šifrer on Sept 6, 2005 15:57:43 GMT 1
Petek, 26.8.2005
Stanje na Sorci je še bolj kritično.
Po četrtem dnevu učenja na Sorci je naš kolega študent Slavko Jerič še vedno ujet med goro knjig, brez prave ideje za naprej. Odprava poziva vse, da mu preko spleta pošljete kakšno vzpodbudno besedo in želje, da jutri najde pot iz težavne situacije in da bo reševanje potekalo brez večjih težav. Reševalna ekipa, štela naj bi nekaj več kot 20 prijateljev in prijateljic, naj bi poskusila z reševanjem zopet jutri proti večeru po srednjevropskem času, kot pravijo analitiki se bodo takrat razmere nekoliko uredile in bo reševanje zopet mogoče.
Upamo, da se Slavkotu vreme zjasni in da bo lahko danes nadaljeval učenje ter zdržal do jutri. Vi pa mu le pišite, saj so razmere res neugodne in bo vsaka dodatna vzpodbuda več kot dobrodošla.
Slavko, potrpi še malo, mi smo s tabo!!!
|
|
|
Post by Stanislav on Sept 6, 2005 16:21:58 GMT 1
Med vsemi temi e-mail in napetemu ozračju glede Slavkotove osamljenosti na Sorci je nastala tudi ta slika: Žal pa samega reševanja in prvega stika s civilizacijo nismo uspeli posneti. Baje, da se je Slavkotu kar utrnila solza , ko je zagledal svojega rešitelja - Andreja!
|
|
|
Post by Andrej Šifrer on Sept 6, 2005 16:24:58 GMT 1
Če slike ne vidiš in uporabljaš Mozilla Firefox, desno klikni na [image] in izberi View Image. Če uporabljaš Internet Explorer pa skopiraj tale link in ga zalepi v naslovno vrstico: sorca.afnegunca.com/slavko/Slavko.jpgOpomba: Če klikneš na link, ne dela!
|
|
|
Post by Stanislav on Sept 6, 2005 16:54:18 GMT 1
Pred stavbo na Sorci in v njej se je trlo ljudi. Vsi so Slavkotu želeli stisniti roko, mu zaželeti srečo, mu čestitati, ga fotografirati ... Slavko je stopil skozi vrata. Vsi so želeli biti prvi. Čast je pripadala Andreju in nato še vsem ostalim ...
Ker je bil Slavko zelo utrujen in ker ga je čakalo še nekaj obveznosti smo ga po bučnem praznovanju raje spustili domov.
Z novicami se vam bomo še oglasili.
|
|
|
Post by Andrej Šifrer on Sept 6, 2005 17:00:20 GMT 1
SLAVKO JE REŠEN!!!!
Slavkota smo rešili! Po tretjem poskusu smo ga zagrabili za levo roko in potegnili na varno. Pri tem je pozabil izpustiti knjige iz rok in tako so poletele in se razletele po celi dolini. Posledice so že vidne: vaščani Sorice se v zadnjem času vse bolj zanimajo in izkazujejo v znanju psihologije.
Slavko zdaj doma okreva in na bližnjem hribu že trenira za nov podvig.
|
|
|
Post by Stanislav on Sept 6, 2005 17:05:15 GMT 1
Še zmeraj pa ni jasno, kdo bo plačal stroške reševanja. Menda jih bo nekaj plačala vaška skupnost Sorca, ki se je ob tem podvigu precej promovirala, za ostale bomo morali najverjetneje poskrbeti mi sami (odprava s Slavkotom na čelu).
|
|
|
Post by Pauc on Sept 6, 2005 17:54:57 GMT 1
No ne pozabimo pogumnih reševalcev, ki so bili pripravljeni ponuditi pomoč ne glede na to, da se je Slavko nahajal na območju plazov!!
|
|
|
Post by Slavko on Sept 6, 2005 18:33:46 GMT 1
Devet dni po rešitvi (vsem hvala!) se poèutim bolje. Nekaj posledic je še èutiti (predvsem v želodcu me stiska), a klic Sorice je premoèan! Verjetno jo bom v bližnji prihodnosti poskušal še enkrat naskoèiti ...
|
|
|
Post by Stanislav on Sept 6, 2005 18:38:42 GMT 1
Slavko mi te podpiramo, tudi če se boš še enkrat spustil v to!
|
|
|
Post by Slavko on Sept 6, 2005 18:41:47 GMT 1
Slavko mi te podpiramo, tudi če se boš še enkrat spustil v to! Saj me ima zelo ... samo malo se bojim odziva javnosti. Ker v bistvu s celo akcijo hoèem predvsem opozoriti (svoje profesorje), da potrebujemo novo pediatrièno kliniko ...
|
|
|
Post by Andrej Šifrer on Sept 7, 2005 6:26:28 GMT 1
Slavko v najtežjih trenutnik ni mislil nase, ampak na otroke in dal pobudo za zbiranje sredstev za pediatrično kliniko. Takoj se je vsul val podpore in že smo odprli eno vrečo v katero lahko zmečete ves denar, ki vam ostaja in karkoli drugega uporabnega. Slavko bo sam zbrana sredstva odnesel na kliniko in se vsakemu donatorju osebno zahvalil. Sredstva bodo namenjena delavcem, ki gradijo kliniko, da bodo hitreje delali. Hvala vsem
|
|