|
Post by Slavko on Aug 11, 2005 23:53:41 GMT 1
Èakamo ... na DD ...
|
|
|
Post by Pauc on Aug 12, 2005 10:47:10 GMT 1
včeraj seveda ni bilo časa... danes zagotovo.
|
|
|
Post by Pauc on Aug 12, 2005 16:50:12 GMT 1
zadnje dni pogledal:
Born on the fourth of July(1989)
Oskar za režijo Oliver Stone, izjemna igra Toma Cruisa, film obvezno čtivo za vsakega gledalca. Prava kritika Ameriki in njeni zunanji politiki, ki se v Vietnamu ni ničesar naučila.
The Machinist (2004)
Cristian Bale (Batman, fantje) v vlogi sestradanega delavca na robu živčnega kolapsa... če se mu ni že zgodil. Kr kul zadeva.
The Upside of anger (2005)
Že opisal Slavko nekaj strani nazaj. Tudi mene je film kar presenetil, sploh konec. Huh!? Joan Allen in Kevin Costner pa pred kamero kar pašeta skupaj.
|
|
|
Post by Pauc on Aug 13, 2005 10:15:15 GMT 1
Tudi včeraj ni bilo časa za Donnieja Darka, predolgo smo se zadržali v Kranju, uf Kovorjev burek je še vedno slasten... Danes pa skoraj 100 %
|
|
|
Post by Pauc on Aug 14, 2005 0:37:08 GMT 1
Donnie Darko
Slavko že predobro opisal. Kaj naj dodam sam?? Ne vem, priznam, morm mal prespati vse to. Film je vsekakor za pogledat, zares prikaže cel kup inovativnosti. Zdi se mi, da ima pa pri takem filmu prav vsak gledalec svojo razlago.
|
|
|
Post by Pauc on Aug 16, 2005 0:27:12 GMT 1
The Hitchhikers guide to the galaxy (2005)
Romanje po vesolju s pridihom angleškega humorja.
V vesolju gradijo super galaktično avtocesto in zemlja je v napoto. Jasno, podreti jo bo treba. Bye, bye Earth. Od nekaj milijard zemljanov se rešita le dva. Zmedeni, tipično angleški Arthur Dent, ki mu na pomoč priskoči Ford Prefect in pa Tricia, v vesolju preimenovana v Trillian, sicer priležnica galaktičnega kralja Zaphoda. In potem bluzijo po vesolju in iščejo smisel življenja. Ok. Lahko se le vprašam od kje tako navdušenje nad filmom po svetu. Tudi o tako opevanih spešl efektih ni ne duha ne sluha. Nič posebnega. Prikaz plovil, ki maširajo po vesolju smo videli že velikokrat. Heh, Kubrick jim je v 2001: a space odyssey dodal še takte Straussa, pa to že leta 1968. Da o kostumih niti ne izgubljam energije, ki jo potrošim ob tipkanju po tipkovnici. Kostumi niso veliko boljši od tistih, ki jih videvamo na pustnih povorkah v naši občini. Ima pa film vseeno delček humorja. Ja, nekaj for je pa vseeno originalnih. "Dont forget a towel!" bo že ena. Brisača je namreč najboljša obramba pred komurkoli. Tudi ta, da miši vodijo naš planet bi se lahko vpisala v sam vrh zanimivosti, pa še kaj bi se našlo... Kaj več pa film meni ni dal.
|
|
|
Post by Pauc on Aug 16, 2005 0:33:24 GMT 1
Blow (2001)
Vzpon in padec kokainskega kralja Georgea Junga, ki je v 70-ih podjarmil celo vzhodno obalo deželice preko Atlantika. Sodeloval je celo s kolumbijskim narko božanstvom Pablom Escobarjem. Režiser Ted Damme lepo razvije zgodbo od začetka pa do konca, dober prispevek pa dodajo še Johnny Depp, Penelope Cruz in Ray Liotta.Vsekakor dober film.
|
|
|
Post by Pauc on Aug 24, 2005 16:16:14 GMT 1
v zadnjem času:
JFK (1991) - Teorija zarote ob atentatu na Kennedyja. Nekakšna klasika. Kevin Costner, Gary Oldman, Tomy Lee Jones + še nekateri.
Magnolia (1999) - skupek različnih zgodb združen v eno. Ena boljših vlog Toma Cruisa, soundtrack trga gate.
Crash (2004) - podobno zasnovan kot film nad njim, s to razliko, da se tule zgodbe še bolje združijo v eno. Uf, take filme imam vedno rajši. Film se dobro bori proti rasizmu, dobro odigran, dobro režiran...
Monster in law (2005) - vem kaj si mislite. A vendarle. Nujno čtivo za vaše matere, ko boste domov pripeljali bodočo ženo. Veseli povratek Jane Fonde, Jennifer Lopez me spet pusti hladnega. Ah, pa drugič.
|
|
|
Post by Pauc on Aug 25, 2005 0:35:01 GMT 1
The Sting (1973)
Film, kjer moči združita super Paul Newman in super Robert Redfort mora biti klasika. In tale je.
Shaw(Newman) in Kelly(Redfort) sta prevaranta, ki jima ni para. Ja, prirejata izmišljene konjske dirke, kjer naivni Doyle Lonnengan (Robert Shaw) zapravlja in na začetku, jasno, dobiva visoke zneske. Ja, Shaw in Kelly že v 30-ih priredita naravne zakone, recimo današnjega kazinoja. Če ste že kdaj iskali srečo v podobnih ustanovah veste kako gre. Dvakrat, trikrat zadaneš, tako, da ti izgleda lahko vseskupi... No, dlje igraš, manj zadaneš, posledično več izgubiš... In tudi v filmu nepremišljeni hazarder izgubi 400.000 dolarjev... Film leta 74 zasluženo odnese oskarja za najboljši film, do nominacije pa pride tudi Robert Redfort...
|
|
|
Post by Pauc on Aug 26, 2005 13:41:21 GMT 1
El crimen del padre Amaro (2002)
Grehi očeta Amara. Natanko tako. Amaro (Gael Garcia Bernal) je mlad, zelen, neizkušen duhovnik, ki pride na delo v manjše mesto. Tam takoj spozna vse nečednosti tamkajšnih bogoslužnežev. Vse, od kršenja celibata, sodelovanja z mafijo, sodelovanja z gverilci... Vsega je dovolj. Normalno, če se hoče kar najbolje asimilirati, mora grešiti tudi on. Greši skupaj s nedolžnim dekletom, ki mu da že v spovednici kmalu vedeti iz kakšnega testa je. Po (ne)srečnih dogodkih se mora nato film spopasti še z enim trnom v peti, z abortusom.
Lep dokaz, da smo pod kožo vsi krvavi, ne glede na naša poslanstva, bi lahko rekel. Gael Garcia Bernal pa znova dokaže, da je v samem svetovnem vrhu v njegovem cehu.
|
|
|
Post by Pauc on Aug 30, 2005 0:05:23 GMT 1
Road to Perdition (2002)
Michael Mike Sullivan (Tom Hanks) je poklicni morilec. Izkušeni, hladni eksekutor, ki za seboj pušča le trupla in čisto nič čustev oz. po umoru odide točno tak kot je prišel. Z jekleno, vsega hudega navajeno faco. Pač, služba je služba. S svojim delom skrbi, da se njegovemu šefu, g. Rooneyu (Paul Newman) vse lepo godi. Da mu noben tič ne dela problemov. A nekega deževnega večera Mike stori kapitalno napako. Njegov starejši sin je priča njegovega umazanega dela, končno spozna s čim si oče sploh služi kruh. In konsekvence so jasne. Si predstavljate, da bi v Botru napr. Clemenza med čiščenjem mesta delal napake in umazana dela kazal naokoli. Seveda, kazen mora priti. In kazen doleti tudi našega Michaela. Sedaj se on znajde na strani ogroženih... Lovi pa ga sam Jude Law. Film je mene kar presenetil. Moj okus, kar se mafijskih filmov tiče je Boter dvignil na najvišjo raven, tale zadeva ni daleč pod to ravnjo. Igra, priplet, razplet je povsem po mojem okusu, scena kjer Michael obračuna z Rooneyem pa ena boljših kar sem jih videl zadnje čase. Priporočam.
|
|
|
Post by Pauc on Aug 31, 2005 17:49:08 GMT 1
Dragonfly (2002)
Joe Darrow (Kevin Costner) izgubi nosečo ženo v nesreči sredi Južne Amerike. To, da je noseča je največji hakeljc filma. Trupla tamkajšne oblasti nikoli ne najdejo, a vseeno se vsem zdi samoumnevno, da je Emily (Sussana Thompson) mrtva. Ampak dete ni mrtvo! Ok, morda sem zdele razkril draž filma, a vendarle, kar je zanimivo je vseeno to, na kakšen način mrtva žena poskuša komunicirati s svojim možem... Film sicer ni neki presežek ampak je pa dovolj, da ti da v premislek posmrtno življenje.
|
|
|
Post by Pauc on Sept 1, 2005 11:21:47 GMT 1
Platoon (1986)
Francis Ford Coppola je želel s filmom Apocalypse now (1979) končati snemanje vojnih filmov oz. želel je posneti najboljši film o vojnih norostih. Film, ki bo realen kot vojna sama, krut kot vojna sama, filozofski kot vojna sama, skratka najboljši vojni film. In mu je tudi uspelo. Apocalypse now še vedno velja za film, ki je spremenil pogled na vojne, pri meni je spremenil pogled na ljudi. Pa tudi na vojne, seveda.
Oliver Stone pa nam leta 1986 predstavi Platoon. Prav tako film o vietnamski vojni, film o preživetju, film o norostih itd. Morda za kanček manj filozofski od Apocalypse, a vendar vsebuje vse ostale glavne artribute dobrega vojnega filma. Nekateri kadri so posneti briljantno, živo, enovrstičnice, ki jih ponudijo William Dafoe, Tom Barrenger in Charlie Sheen( njegov oče je blodel v Apocalypsi) pa so za večkratno branje. Po mojem mnenju drugi najboljši vojni film vseh časov.
|
|
|
Post by Slavko on Sept 1, 2005 20:13:36 GMT 1
Fargo (1996) Eno zgodnješih del bratov Coen me je rahlo razoèaralo. Saj ne reèem: gre res za majhen film, ki izstopa iz svojih okvirov. A mislim, da je medijsko prenapihnjen. Ne vem s èim si je Frances McDormand zaslužila oskarja. Igralska zasedba je sicer odlièna. Williams H Macy igra sebe. Res igra enega bednega èloveka, ki je ujet s svoj majhen svet in ne more niè ... in je le bednik, ki mora kleèeplazit pred svojim uspešnim tastom ... zato sklene pogodbo s hudièema (oziroma z Steveom Buscemijem in Petrom Stormarjem), da ugrabita njegovo ženo, dobièek od odkupnine pa si razdelijo ... To je bil seveda le naèrt. Film je sicer posnet po resniènih dogodkih in ima nekaj antalogijskih prizorov (recimo zadnji Buscemijev je krut). Tisti, ki ste ga gledal že veste
|
|
|
Post by Pauc on Sept 1, 2005 20:16:12 GMT 1
William H. Macy se meni zdi, da povsod igra sebe. Drugač pa, zanimivo, da te je razočaral...
|
|