|
Sit-com
Jul 24, 2005 18:25:28 GMT 1
Post by Slavko on Jul 24, 2005 18:25:28 GMT 1
20 minutna oddaja je res lahko nabita z zabavo in humorjem ...
Sam [trenutno] najbolj padam na Seinfelda ... Sicer je zadeva že malo stara ... A vseeno deluje. George je zakon.
Na top listo (po nakljuènem vrstnem redu) bi lahko spravil še: Friendse, Alo Alo, Prince z Bel Aira, Mash, Scrubs ...
|
|
|
Post by Pauc on Aug 1, 2005 19:16:30 GMT 1
Sit-comi, seveda recimo, da frendi na vsake toliko časa pašejo, enako seifeld, tudi raymond mi ni napačen... jih je pa ogromno, tako da se ne razlikuujejo mnogo. slavko, kramer je tud ta prav.
|
|
|
Sit-com
Sept 1, 2005 20:00:36 GMT 1
Post by Pauc on Sept 1, 2005 20:00:36 GMT 1
skoraj bi pozabil... V zadnjem času postajam navdušenec humoristične nanizanke iz 70-ih Taxi. Dogajanje je skoraj ves čas postavljeno v garažno hišo, kjer se prepletajo raznorazne dogodivščine. Nekaj likov je nadvse navdušujočih, denimo Luis De Palma, ki je tisti tipični oderuški šefe, seveda v podobi Dannyja De Vita izgleda še kako smešno. Ali pa mlad, nič kaj perspektiven boksar, ki ga igra Tony Danza. No največji biser pa je vseeno Andy Kaufman (kdor ga ne pozna, marš Man on the moon gledat, ali pa vsaj poslušat) v vlogi imigranta Latke Gravasa. Dodati je treba še Judda Hirscha, ki je vseeno glavni v tej nanizanki. Skratka nanizanka polna okusnega humorja in dobrih gegov, novejše zadeve veliko črpajo, resnici na ljubo pa bi lahko še več.
|
|
|
Sit-com
Sept 1, 2005 20:03:28 GMT 1
Post by Slavko on Sept 1, 2005 20:03:28 GMT 1
skoraj bi pozabil... V zadnjem času postajam navdušenec humoristične nanizanke iz 70-ih Taxi. Dogajanje je skoraj ves čas postavljeno v garažno hišo, kjer se prepletajo raznorazne dogodivščine. Nekaj likov je nadvse navdušujočih, denimo Luis De Palma, ki je tisti tipični oderuški šefe, seveda v podobi Dannyja De Vita izgleda še kako smešno. Ali pa mlad, nič kaj perspektiven boksar, ki ga igra Tony Danza. No največji biser pa je vseeno Andy Kaufman (kdor ga ne pozna, marš Man on the moon gledat, ali pa vsaj poslušat) v vlogi imigranta Latke Gravasa. Dodati je treba še Judda Hirscha, ki je vseeno glavni v tej nanizanki. Skratka nanizanka polna okusnega humorja in dobrih gegov, novejše zadeve veliko črpajo, resnici na ljubo pa bi lahko še več. Ne pozab oment tudi Christopherja Lloyda. Ravno s to vlogo determinira vse prihodnje (aka marsovc, al pa nor znanstvenik)
|
|
|
Sit-com
Sept 1, 2005 20:04:56 GMT 1
Post by Pauc on Sept 1, 2005 20:04:56 GMT 1
sej res... vidš k nimam časa razmišljat odkar forum živi. seveda v vlogi duhovnika.
|
|
|
Sit-com
Sept 6, 2005 22:02:54 GMT 1
Post by Slavko on Sept 6, 2005 22:02:54 GMT 1
Rahlo sem obupan ... ne vem kam naj se še obrnem ... V zaèetku 90. ali pa sredini 90. letih je bila na TVS ena odlièna, fantastièna angleška humoristièna nadaljevanka, ki pa se žal ne spomnim ne imena, ne nobenih glavnih igralcev ...
Tudi od vsebine se spomnim bore malo (!??!?) Vse kar se spomnim je bilo, da se je šlo o dveh zasebnih detektivih, ki sta bila noro smešna! (Malo sta me spomninjala na duet iz Bedakov in konjev). Se komu morda kaj sanja ?! Vem, da je opis (pre)skop, a èe se je komu sluèajno prižgala žarnica, naj prosim deli to z mano!!!
PS: Edini prizor, ki se ga spomnim je, da sta v nekem delu nekaj stavila in naštevala vse prvoligaše, ki so v tisti sezoni igrali v 1. angleški ligi ... Vem ... Podatek, ki ni vreden niè ... A upanje umira zadnje ...
|
|
|
Sit-com
Sept 6, 2005 23:03:21 GMT 1
Post by Pauc on Sept 6, 2005 23:03:21 GMT 1
heh, tole s prvoligaši... ta je pa dobra... ;D
|
|
|
Sit-com
Sept 6, 2005 23:10:51 GMT 1
Post by Slavko on Sept 6, 2005 23:10:51 GMT 1
Ah, èist sem že obupal ... Vem, da so jo posnel na BBC-ju, pa sem se ravnokar prekopal èez 100 najboljših sit-comov narejenih na BBC-ju, pa je ni med njimi ... OBUP! www.bbc.co.uk/sitcom/
|
|