|
Post by Pauc on Sept 7, 2005 17:52:45 GMT 1
Ok tkole je. Ravno vrtim Siddharto, ki je pred dvema letoma z bežigrajskim koncertom naredila velik bum v Sloveniji in sem padel v neko razmišljanje. Kaj nam trenutno slovenska glasbena scena lahko ponudi??
Na prvi pogled je tkole. Pri ženskih vokalih so trenutno v modi blonde z napihnjeno - razgaljenimi dojkami in skromnim glasbenim talentom. Dodamo še pojoče misice, deklico, ki si je pred prvim komadom javno povečala prsi, 2, 3 "dive" pa smo praktično končali. Pri moških ni nič bolje. Večina slavčkov zgleda kot oživele lutke z reklamnih oglasov za Barbie, neki instant rocker pa ima od rocka morda le trzalico, da tistih čudnih wannabe raperjev sploh ne omenjam. In poslušalci na to kot kaže padajo. Zakaj?? Sam ne vem. Veste mogoče vi?? Sam tako ostajam zvest Martinu Krpanu, Vladu Kreslinu, Lačnemu Francu, Zoranu Predinu, Pankrtom, Peru Lovšinu, Big foot mami in ostalim slovenskim večnežom, kot so Domicelj, Kovačič in podobni. Pa čeprav sem njihove zimzelenke slišal že tisočkrat, še vedno so mi ljubše kot pa spakovanje trojice z imenom Game over. Ja, čakam, da bo ta igra res končana... Ok, zdj pa nazaj k sebi.
|
|
|
Post by Slavko on Sept 7, 2005 18:15:54 GMT 1
Meni Siddharta ni všeè. Všeè so mi bili, ko so izdal predprvo plato in potem prvo plato (predprva plata + Stipe) ... ko je bil kult šele v povojih. Ko se je le slutilo, da se zna kaj tazga narest. Andrej lahko potrdi moje videnje. Skupaj sva šla celo na kocert v Kranj, mislim da daljnega leta 1999 ... Aktualno mi sedejo Dan D. Slon & Sadež nista povsem slaba, stari Zmelkoowi (pred 2001) tudi ne ... Kreslin je žal mimo. Njegova poza je ... kako naj reèem ... poza veènega gosta (Siddharta, REM, ...) Preveè igra na staro karto. Lovšin je sicer v tem glaven. Predin se mi dela intelektualca in preveè deli poslušalce in zanièuje neke Atomik Haromik. To mi pa sploh ni všeè. Èe je nekdo komercialno bolj uspešen od tebe ... se mi zdi otroèje, da potem pljuvaš njegova besedila al pa videospote ... Vse bolj prisegam na rap! Aja, pa ne pozabimo na Iztoka. Še kej bi se (se bo) našlo!
|
|
|
Post by Slavko on Nov 4, 2005 12:31:47 GMT 1
|
|
|
Post by Pauc on Nov 4, 2005 12:36:04 GMT 1
Ja, ne morm verjet, da se Siddharta spusti na tak nivo. ;D
"Jst sem glasbenik, z vašo pomočjo lahko zmagam" ;D ;D
Naj me prepričajo z glasbo, oz. brez tega nadležnega mejla bi z veseljem glasoval za njih, ampak takole pa ne...
|
|
|
Post by Slavko on Nov 4, 2005 12:48:13 GMT 1
Sicer pa zmaga v konkurenci Leeloojamais ter Hrvatov Leut Magnetik, Urban & 4 in pevca Massima res sodi v dosežke po katerih se bo pisala biografija v stilu Jana Plestenjaka ...
Sam bi zmago privošèil Leeloojamais, ker so v tem letu naredili bistveno veè kot oni ...
|
|
|
Post by Pauc on Nov 4, 2005 12:56:35 GMT 1
Itak je nagrada kar neki. Pol slovencev in evropejcev itak ne ve whats the point.
|
|